Google Web Designer

Google Web Designer

Käyttötarkoitukset

Google Web Designer on työkalu jonka avulla voi suunnitella ja rakentaa HTML5-mainoksia, bannereita, animaatioita sekä muuta web-sisältöä.

Käyttöliittymä

Käyttöliittymältään Google Web Designer muistuttaa hyvin paljon Adoben ohjelmista tuttuja käyttöliittymiä, siksi sen kanssa pääseekin nopeasti sinuiksi jos Adoben ohjelmat ovat entuudestaan tuttuja.

Käyttöliittymän saa vaihdettua helposti visuaalisesta suunnittelunäkymästä (Design view) koodinäkymään (Code view) ja takaisin. Kaksi eri näkymää mahdollistaa ohjelman käytön niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin käyttäjälle, joka vaattii ohjelmalta enemmän omaa vapautta muokata tuotoksia.

Koodinäkymässä voidaan luoda CSS-, JavaScript- ja XML-tiedostoja. Koodinäkymä sisältää syntaksin korostamisen sekä koodin automaattisen täydennyksen.

Reilusti valmiita pohjia

Sisällön rakentamisen voi aloittaa joko ihan tyhjältä pohjalta tai käyttämällä valmiita pohjia, joita Google Web Designer:ssa on runsaasti eri tarkoituksiin.

Mukautuva sisältö

Sisältö voidaan suunnitella johonkin tiettyyn kokoon (yleisimmät koot löytyvät suoraan Google Web Designer:sta) tai responsiivisiksi, jolloin sisältö mukautuu dynaamisesti näytön/alueen kokoon.

Kattavasti lisäkomponentteja

Google Web Designer tarjoaa joukon komponentteja, joiden avulla voidaan lisätä verkkosivustoihin ja mainoksiin kuvagallerioita, videoita, karttoja ja muita toimintoja.

Animaatiot

Animaatioita luodaan selkeäkäyttöisellä aikajanalla sekä muuttelemalla elementtien ominaisuuksia.

Käyttöliittymältään ja toiminnaltaan aikajana tuo mieleen ne ajat kun Flash -animaatioiden tekeminen oli vielä lähes jokapäiväistä perusduunia, mallia tähän onkin varmaan otettu juuri Adoben Flash Professional:sta (nykyään Adobe Animate).

Lisätietoa ja lataaminen

Lisätietoa Google Web Designer:sta sekä latauslinkki löityy osoitteesta:
https://webdesigner.withgoogle.com/

Seuraava Kampanja Sähkömessuille 2020

Katso kaikki kirjoitukset

Etusivu