ProcessWire

Processwire CMS/CMF

ProcessWire lyhyesti

Avoimen lähdekoodin sisällönhallinta- ja julkaisujärjestelmä (CMS/CMF), johon kehittäjän on erittäin helppo päästä sisälle. ProcessWire mahdollistaa kehittäjälle toteutuksien teon omalla tyylillä eikä pakota kehitystyötä johonkin tiettyyn muottiin, siksi se onkin erittäin kätevä ja joustava pohja moniin erilaisiin projekteihin.

Loppukäyttäjälle pystytään ProcessWire:n avulla tarjoamaan erittäin selkeä, yksinkertainen ja helppo tapa hallita sisältöä, ilman ohjelmoinnin osaamista.

ProcessWire tukee yhdistelmää Apache + PHP + MySQL/MariaDB.

ProcessWire kehittäjälle

ProcessWiren kehityksessä ohjelmointikielenä käytetään PHP -ohjelmointikieltä, joten PHP:tä hallitsevalle kehittäjälle ProcessWiren käyttöönotto ja ymmärtäminen on aika vaivatonta.

Käyttöliittymän ja ulkoasun kehitystä ProcessWire ei rajoita millään tavalla, niinpä sen päälle pystyy rakentamaan juuri sellaisen käyttöliittymän kuin itse haluaa. Tämä mahdollistaa täysin yksilöllisten, responsiivisten, kaikilla laitteilla toimivien toteutusten luomisen tai vaikkapa sisällön pullauttamisen ulos mobiilisovelluksia varten puhtaasti JSON- tai XML -muodossa.

Ei turhia plugineita

Yksi ProcessWire:n parhaita puolia on se ettei sitä tarvitse WordPress:n tai Drupal:n tapaan kyllästää kolmannen osapuolen plugineilla, jotta siinä saisi edes perusasiat toimimaan. Tämä helpottaa suuresti kehitystyötä ja ylläpitoa, lisää tietoturvaa sekä ennen kaikkea pitää järjestelmän kevyenä.

Esimerkiksi Drupal on jo itsessään sen verran kookas järjestelmä että se vaatii palvelimelta huomattavat resurssit toimiakseen.

Omat kokemukset

ProcessWire:ä on tullut itse käytettyä jo useammassa eri projektissa, silti se yllättää vieläkin joka kerta monipuolisuudellaan sekä vapaudella kehittää juuri sellaisia sovelluksia ja käyttöliittymiä kun itse haluaa.

WordPress:iin ja Drupal:iin verrattuna ProcessWire on mielestäni erittäin helppo ja nopea sisäistää, sen kehittäminen on vapaampaa mutta silti selkeää ja johdonmukaista, eikä aikaa tarvitse käyttää useiden eri pluginien tutkimiseen, jotta kehitystyössä pääsisi eteen päin.

Tämäkin sivusto on yksi minun monista projekteista, jossa olen käyttänyt julkaisujärjestelmänä ProcessWire:a. Voinkin suosittelen erittäin lämpimästi läheisempää tutustumista kyseiseen julkaisujärjestelmään.

Lisätietoa löydät näistä linkeistä

ProcessWire: Kotisivu

ProcessWire: Suomi

Wikipedia: ProcessWire

Seuraava Google Web Designer

Katso kaikki kirjoitukset

Etusivu